دریافت اینماد و آموزش تصویری ثبت‌نام سریع نماد اعتماد الکترونیکی

by | 1401/12/12 | وب‌سایت

 دریافت اینماد چند مرحله دارد؟ اصلاً اینماد چیست؟ نماد اعتماد الکترونیکی چه کاربردی دارد؟ برای پاسخ به این سؤالات و آموزش دریافت اینماد در ادامه این مقاله با ما باشید.
یکی از دوست‌هایم به من زنگ زد و گفت من بیشتر از ۱ سال هست که طراحی وب سایت فروشگاهی خود را انجام داده‌ام و سئوی آن عالی است و همیشه جزو سه سایت بالایی در عرصه خودم است؛ اما فروش ناچیز است. در جواب گفتم اینماد داری؟ اصلاً واژه اینماد را نمی‌شناخت ازاین‌رو لازم دانستیم اینماد را به شما معرفی کنیم و آموزش دریافت اینماد را برای شما بگذاریم.

اینماد (E-namad) چیست؟

اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی نمادی و مجوزی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وابسته به وزارت صنعت و معدن و تجارت به وب‌سایت‌ها داده می‌شود. نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد نشانه‌ی اعتبار یک وب‌سایت است و کمک می‌کند مشتریان بدانند کدام سایت معتبر است و با اطمینان خاطر خرید کنند. بعد از تائید صلاحیت وب‌سایت و گرفتن مشخصات نماد الکترونیک به صفحه اصلی شما اضافه می‌شود که اگر روی آن کلیک کنید مشخصات سایت نمایش داده می‌شود. سایت‌های نامعتبر می‌توانند از عکس اینماد استفاده کنند و آن را روی صفحه اصلی وب‌سایت خود بگذارند اما لینک دار بودن این نماد مهم است و ثابت می‌کند که وب‌سایت معتبر است یا خیر.

چرا دریافت اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) مهم است؟

چرا اینماد؟

برای اینکه در هر کسب‌وکاری فعالیت کنید ابتدا لازم است مجوز آن را داشته باشید تا در زمانی سریع‌تر اعتماد مشتری را کسب کنید. وب‌سایت‌ها نیز به مجوزهایی نیاز دارد که معتبر بودن آن را تائید کنند تا اعتماد مشتری را به دست آورند از مهم‌ترین این مجوزها اینماد است. هرکسی که اینترنتی خرید کند با این دغدغه‌ها روبه‌رو است:

  • آیا بعد از واریز وجه، محصول را تحویل خواهم گرفت؟
  • این سایت معتبر است؟

یا از پشتیبانی سایت شما می‌پرسد:

  • پرداخت درب منزل ندارید؟
  • می‌شود نصف وجه را بعد از دریافت پرداخت کنم؟

داشتن اینماد می‌تواند پاسخ این سؤالات است فقط لازم است به مشتری بگویید سایت ما نماد اعتماد الکترونیکی وزارت تجارت، صنعت و معدن را دارد که فقط به سایت‌های معتبر داده می‌شود.
دلایل اصلی برای ضرورت داشتن نماد اعتماد الکترونیکی در زیر آمده است:

  • جلب اعتماد مشتری
  • ثابت کردن معتبر بودن
  • جلوگیری از کلاه‌برداری
  • همکاری با شرکت‌های پست
  • همکاری با درگاه‌های پرداخت (برخی از درگاه‌های پرداخت بدون اینماد فعالیت می‌کنند).
  • بالا رفتن امنیت وب‌سایت

انواع اینماد

سه نوع اینماد وجود دارد که در ادامه نحوه دریافت آن را به شما آموزش می‌دهیم. موقت، یک ستاره و دوستاره انواع نماد اعتماد الکترونیکی هستند.

اینماد موقت

این نوع از نماد اعتماد الکترونیکی برای مدت‌زمان کوتاهی اعتبار دارد. اینماد موقت به وب‌سایت‌هایی که به‌تازگی ساخته‌شده‌اند و از حداقل معیارهای تعریف‌شده برای گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی برخوردار هستند، تعلق می‌گیرد. در این مدت‌زمان کوتاه که اینماد موقت دارید، وب‌سایت و مدارک شما بررسی می‌شود، اگر آن را تائید کردند به شما اینماد دائم تعلق می‌گیرد.

اینماد یک ستاره

این نوع نماد اعتماد الکترونیکی دائم است و زمانی که وب‌سایت شما توسط وزارت توسعه تجارت بررسی شد و از معیارهای آن برخوردار بود؛ اینماد موقت از شما گرفته‌شده و نوع یک ستاره به‌جای آن به شما داده می‌شود. این کار زمان‌بر است و نیاز به صبر دارد؛ بهتر است صبور باشید.

اینماد دوستاره

معیارهای نماد اعتماد الکترونیکی یک ستاره و دوستاره شبیه به هم نیستند بلکه یکسان هستند با این تفاوت که برای گرفتن اینماد دوستاره باید وب‌سایت دارای ssl باشد. این پروتکل امنیتی کمک می‌کند که وب‌سایت به‌جای http از عبارت https برای شروع استفاده ‌کند و رنگ آن در نوار بالا مرورگر به رنگ سبز تبدیل شود این نشانه‌ می‌دهد سایت امنیت بالایی دارد و کلاه‌برداری در آن امکان‌پذیر نیست. برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی دوستاره باید شش ماه یا بیشتر از اعتبار ssl باقی‌مانده باشد. اینماد دو ستاره به این معنی است که جدا از معتبر بودن وب‌سایت، وب‌سایت امنیت لازم را نیز دارد.

نماد اعتماد الکترونیکی چند سال اعتبار دارد؟

از سال ۹۸ مدت اعتبار اینماد به دو سال تغییر پیداکرده است یعنی تا دو سال شما دارای این نماد هستید اما بعد آن نیاز به تمدید اعتبار اینماد دارید. برای تمدید نماد اعتماد الکترونیکی باید قبل از تمام شدن اعتبار به تمدید آن اقدام کنید و اطلاعات خود را آپدیت کنید. حداقل یک ماه قبل از اتمام اعتبار اینماد لازم است به تمدید آن اقدام کرده باشید.

آیا اینماد فقط متعلق به کسب‌وکارهای وب‌سایتی است؟

خیر؛ با توجه به توضیحات سایت اینماد، در حال حاضر نماد اعتماد الکترونیکی فقط ویژه وب‌سایت‌ها نیست بلکه به کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مجاز نیز تعلق می‌گیرد.

کدام سایت‌ها به نماد اعتماد الکترونیکی نیاز دارند؟

هر وب‌سایتی که در آن چیزی برای فروش وجود دارد به نماد اعتماد الکترونیکی نیاز دارد تا معتبر بودن خود را برای جلب اعتماد مشتری ثابت کند.

شرایط لازم برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

  • وب‌سایت، سایت خریدوفروش باشد.
  • قیمت و مشخصات کالا در آن مشخص باشد.
  • فاکتور خرید وجود داشته باشد.
  • درخواست‌کننده باید حداقل ۱۸ سال یا کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل باشد.
  • باید شخصی که اقدام به دریافت اینماد می‌کند سایت به نام او باشد.
  • صلاحیت لازم را ازنظر پلیس ناجا داشته باشد.

مدارک لازم برای دریافت اینماد

مدارک لازم برای دریافت اینماد برای متقاضیان حقیقی:

  • تعهدنامه
  • تصویر مجوز فعالیت (الزامی نیست در صورت داشتن ارسال کنید).
  • مدارک لازم برای دریافت اینماد برای متقاضیان حقوقی (شرکت‌ها)
  • آگهی آخرین تغییرات آدرس در صورت وجود
  • آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت‌مدیره در صورت وجود
  • تصویر اصل اساسنامه شرکت
  • آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت در صورت وجود
  • تعهدنامه شخصیت حقوقی
  • تصویر آگهی روزنامه رسمی

آموزش دریافت اینماد. 

ثبت درخواست دریافت اینماد سخت نیست اما برای تائید آن ۷ ‌تا ۱۰ روز زمان نیاز است و نیاز به پرداخت ۱۷۵۰۰۰ تومان برای خرید اعتبار دوساله اینماد و ۲۳۵۰۰ تومان برای احراز نامه هویتی و تائید آدرس دارید.

۱- ابتدا صفحهٔ ثبت‌نام اینماد را باز کنید و در پنجره‌ای که باز شد روی ایجاد حساب کاربری کلیک ‌کنید.

۲- در صفحه بازشده با توجه به نوع شخصیت از شما اطلاعاتی می‌خواهد که باید آن‌ها را پرکنید سپس دو تیک پایین را بزنید و ثبت‌نام کنید.

۳- در مرحله بعد وارد بخشی می‌شوید که از شما درباره محل تولد، کد ملی، شماره تلفن و آدرس محل سکونت سؤال می‌کند و باید به آن‌ها پاسخ دهید. بعد از روی دکمه ذخیره کلیک کنید تا اطلاعات شما ذخیره شود.

۴- سپس در پنل کاربری روی تکمیل اطلاعات کلیک کرده و به بخش بارگذاری مدارک بروید. سپس صفحه جدیدی باز می‌شود که در آن باید مدارک درخواستی، تصاویر کارت ملی، صفحه اول شناسنامه، کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل و عکس پرسنلی خود را با فرمت jpg یا png آپلود کنید. سپس شماره تلفن خود را وارد کنید و با تماس و پیامک باید ثابت کنید که این شماره متعلق به شما است.

۵- در پنل کاربری افزودن کسب‌وکار را پیدا کنید و صفحه آن را بازکنید و آنچه خواسته‌شده را تکمیل کنید. در قسمت ورود اطلاعات تماس، شماره تماس خود را وارد کنید اگر اطلاعات شما درست باشد پیامی مبنی بر “ثبت دامنه با موفقیت انجام شد” برای شما ارسال می‌شود.

۶- در گام ششم بر روی مدیریت کسب‌وکار کلیک کنید این مرحله تأییدیه فنی است و نیازی به توضیح ندارد.

۷- در این گام یک بسته حاوی کد و تعهدنامه برای شما ارسال می‌شود (به آدرسی که ثبت کرده اید). این هزینه را باید شما بپردازید. تعهدنامه را در دفتر اسناد رسمی امضا کنید و به آدرس زیر پست کنید:
سازمان توسعه تجارت الکترونیک: تهران، صندوق پستی ۶۳۸۵-۱۴۱۵۵
سپس به بخش مدیریت کسب‌وکار رفته و کد دریافتی را در بخش “تائید صحت آدرس محل کسب‌وکار” وارد کنید.

۸- در این مرحله از شما درخواست می‌شود که در نظرسنجی شرکت کنید توجه داشته باشید جواب‌های شما به این نظرسنجی تأثیری در دریافت اینماد ندارد ولی برای ادامه کار لازم است.

۹- گام بعدی این است که قبل از ارسال پرونده به کارشناسان، چک‌لیست را بررسی کنید تا چیزی را فراموش نکرده باشید.

۱۰- کپی برابر اصل مدارکی که برای دریافت اینماد از شما خواسته‌شده برای آدرس زیر ارسال کنید.
سازمان توسعه تجارت الکترونیک: تهران، صندوق پستی ۶۳۸۵-۱۴۱۵۵

۱۱- مرحله نهایی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی این است که به پنل کاربری بروید و بخش مدیریت کسب‌وکار را باز کنید؛ روی “دریافت کد نماد” کلیک کنید تا لینکی به شما داده شود. سپس از این کد در هر جای وب‌سایت که دوست دارید که اینماد در آنجا نمایش داده شود قرار دهید.

جمع‌بندی

اینماد از مهم‌ترین مجوزهایی است که برای کسب اعتماد مشتری استفاده می‌شود. مشتری که می‌خواهد از شما چیزی بخرد باید به شما اعتماد کند در بالا ۱۱ مرحله ساده را آورده‌ایم تا برای سایت خود نماد اعتماد الکترونیکی بگیرید. سخت نیست اما برای کسب اعتماد مشتری لازم است. اینماد را برای سایت خود بگیرید تا مشتریان از معتبر بودن سایت شما اطمینان حاصل کنند. این فرایند کمی زمان‌بر است پس صبور باشید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *