حمله DDos چیست؟ چطور از سرور خود در مقابل حملات DDoS محافظت کنیم؟ همانطور که میدانید، هر سروری از جهات مختلفی آسیبپذیر است. بسیاری از آسیبپذیریهای سرور تا به امروز شناسایی شده و برای جلوگیری از آنها نیز روشهای مختلفی ارائه شده است. اما آنچه در این میان کمی دشوار است، تشخیص آسیبپذیری موردنظر با رفتار عادی کاربران است. یکی از حملاتی که تشخیص آن کمی دشوار است، حمله DDOS است. زمانی که این حمله رخ میدهد درخواستهای زیادی به سمت سرور ارسال میشوند. در این زمان تشخیص اینکه حمله DDOS صورتگرفته یا خیر، کمی دشوار است. درباره این حمله باید گفت که DDOS یکی دیگر از رایجترین و قدرتمندترین حملات سایبری است که سرویسهای آنلاین را مورد حمله قرار میدهد.
در Atack DDOS هکر با ارسال درخواستهای مکرر به یک سرور، باعث افزایش ترافیک آن و در نتیجه باعث اختلال و از دسترس خارجشدن سرور موردنظر میشود. لازم به ذکر است که سرورها از محدودیت ترافیک برخوردارند که به آن محدودیت بار ترافیک نیز گفته میشود. یعنی یک سرور برای مثال قادر به پاسخگویی دههزار درخواست در یک بازه زمانی مشخص است. اگر تعداد درخواستها بیش از دههزار شود، سرور موردنظر قادر به پاسخگویی نبوده و از دسترس خارج میشود. در کنار حمله DDOS، حمله دیگری نیز تحت عنوان حمله DOS قرار دارد که در ادامه به شرح کامل این دو میپردازیم.
حمله DDOS و DOS چیست؟
حمله DDOS و DOS هر دو از ماهیت یکسانی برخوردارند. بهطوری که هدف از هر دوی این حملات، از دسترس خارجکردن سرور است. در این باره ناگفته نماند که در این دو حمله درخواستهای مکرر برای سرور ارسال شده و باعث اختلال عملکرد آن میشود. اما در حمله DOS، درخواستها توسط از یک ماشین یا یک آی پی ارسال میشود. برای جلوگیری از این حمله میتوان با بستن IP موردنظر، از اختلال در سرور جلوگیری کرد.
در Ddos attack شرایط کمی سخت است. تصور کنید این بار هکر بهجای استفاده از یک ماشین و یک IP، از چندین ماشین و آیپیهای مختلف استفاده کند. ناگفته نماند که در این نوع حمله درخواستهای ارسالی نیز از یک نقطه ارسال نمیشوند، بلکه حملات به شکل توزیع شدهای انجام میشود. به این نوع حمله، حمله Distributed Denial of Service یا همان DDOS گفته میشود. مقابله با حمله DDOS کمی دشوار و پیچیده است. چرا که در این نوع حمله همواره درصدی از خطا وجود دارد. به زبانی سادهتر اگر برای جلوگیری از اتک DDOS اقدام ترافیک وبسایت را بلاک کنیم، در صورت اشتباه ممکن است سرویس یک کاربر واقعی قطع شده و همین امر نیز هکر را به هدفش نزدیکتر میکند.
شناسایی حملات DDOS
همانطور که اشاره کردیم، در شناسایی اتک DDOS همواره درصدی از خطا وجود دارد. اگر اشتباه تشخیص دهیم و اتکی صورت نگرفته باشد، با بلاک کردن ترافیک سایت باعث قطع دسترسی کاربران واقعی به وبسایت میشویم. برای جلوگیری از این اتفاق، الزامی است که با اصلیترین علائم اتک DDOS آشنا شوید. در این باره باید گفت یکی از بارزترین نشانههای این نوع حمله، کندشدن ناگهانی سایت است. اما ازآنجاییکه حملات DOS و DDOS با اختلالات دیگر اینترنتی مشابه هستند، بهتر است قبل از تصمیمگیری بررسی دقیقتری از مشکل پیشآمده داشته باشیم. برای این منظور میتوانید از ابزارهای تجزیه و تحلیل ترافیک سایت استفاده کنید. اما برای شناخت بهتر شما، در ادامه مهمترین علائم اتک DDOS را به شما معرفی میکنیم.
- افزایش ناگهانی و بیش از حد درخواستها برای مراجعه به یک صفحه یا سایت خاص
- الگوهای ترافیکی عجیب مانند مراجعه به صفحه خاصی در ساعات غیرقابل پیشبینی
- افزایش بیش از اندازه ترافیک یک IP
- افزایش ترافیک درخواستهایی که از رفتاری مشابه برخوردارند، برای مثال استفاده از یک نوع دستگاه، موقعیت جغرافیایی مشابه و…
متدهای مورداستفاده در اتک DDOS
در لیست زیر مهمترین متدهای حمله دی داس را مشاهده میکنید. برای درک بهتر شما از این نوع حمله، در ادامه به بررسی برخی از مهمترین این متدها خواهیم پرداخت.
- ICMP flood
- Teardrop attacks
- Peer-to-peer attacks
- SYN flood
- Permanent denial-of-service attacks
- Application-level floods
- Asymmetry of resource utilization in starvation attacks
- Reflected / Spoofed attack
- Denial-of-Service Level II
- R-U-Dead-Yet
- Low-rate Denial-of-Service attacks
- Nuke
- DNS Flood
- Distributed attack
- Unintentional denial of service
ICMP Flood
از متد ICMP Flood برای ارسال در خواستهای ping به سمت قربانی استفاده میشود. زمانی که تعداد درخواستها بیش از اندازه باشد، باعث ایجاد اختلال در سرویسدهی سرور شده و در نهایت ممکن است موجب از کار افتان سرور شود. این نوع درخواست که تحت عنوان درخواستهای ICMP شناخته میشود، باعث درگیرشدن تمامی هاستها میشود، بهطوری که هر هاست به یک درخواست پاسخ داده و حجم بالایی از پاسخها به سمت Access point داخل شبکه مسیردهی و باعث ازکارافتادن سوئیچ میشود. کارآمدترین روش برای جلوگیری از این حمله این است که پاسخگویی به دستور ping تمامی هاستهای داخل شبکه را غیرفعال نمود و از Broadcast کردن پیامهای داخل شبکه جلوگیری کرد.
Teardrop attacks
به دلیل باگی که در لایهای شبکه TCP/IP وجود دارد، حمله Teardrop بسیار مورداستفاده قرار گرفته میشود. این حمله از طریق ارسال mangled ip، لود بالایی را برای کارت شبکه به وجود میآورد که در نتیجه باعث ازکارافتادن کامل سرور میشود. برخی از نسخههای سیستمعامل لینوکس و ویندوز در برابر این نوع حمله آسیبپذیر هستند. Teardrop attacks بیشتر در لایه SMB2 انجام میشود و بهترین راه برای جلوگیری از آن، استفاده از سیستمعاملهای بروز شده است.
Nuke
یکی از قدیمیترین روشهای حمله DDOS، حمله Nuke است. در این نوع حمله با ارسال درخواستهای اشتباه، ping اقدام به ازکارانداختن شبکه مینماید. WinNuke معروفترین ابزاری بود این حمله را انجام میداد. حمله Nuke از باگی که در ویندوز 95 بود استفاده کرده و باعث اختلال در عملکرد سرور میشد. ازآنجاییکه امروزه سیستمعاملها همگی بهروز شده و نسخههای جدید آنها در دسترس است، از این نوع حمله دیگر استفاده نمیشود.
SYN flood
حمله SYN پروسه سه مرحلهای را در پروتکل TCP ایجاد کرده و از نیمهکاره راه میکند. در نتیجه این کار باعث میشود تا سرور برای باقی مراحل در انتظار مانده و زمانی که اینگونه درخواستها زیاد شود، سرور دیگر قادر به سرویسدهی به دیگر درخواستها نبوده و از دسترس خارج میشود. بهطورکلی درباره این نوع حمله باید گفت که هدف اتک SYN پروسه Hand-Shake پروتکل TCP است.
DNS Flood
یکی از سختترین و پیچیدهترین حملات DDOS، حمله DNS Flood است. این حمله به صورتی عمل میکند که با ارسال درخواستهای زیادی DNS به سرور، باعث از دسترس خارج شده سرور موردنظر میشود. همانطور که میدانید، بستههای DNS دارای حجم کمی هستند؛ اما سرور برای بررسی و پردازش آنها نیاز به استفاده از تمامی منابع دارد. در نتیجه سرور قادر به سرویسدهی به دیگر درخواستها نبوده و از دسترس خارج میشود. پیگیری و پردازش حمله DNS Flood کاری سخت و تقریباً غیرممکن است.
روشهای جلوگیری از DDOS attack
چگونه میتوانیم از حملات DDOS جلوگیری کنیم؟ اکنون که به طور کامل با حمله DDOS و انواع آن آشنا شدید، بیشک برایتان سؤال است که چگونه میتوان این حمله در امان ماند! برای پاسخ به این سؤال باید گفت همانطور که اشاره کردیم، تقریباً پیگیری این نوع حمله کاری غیرممکن است. اما میتوانید با استفاده از روشهایی، درصد خاموششدن سرور را پایین بیاورید.
- برای ترافیک وبسایت یک الگو در نظر بگیرید
اولین روشی که میتوانید جهت شناسایی سریع حمله DDOS از آن استفاده کنید، آگاهی کامل نسبت به میزان ترافیک وبسایت است. شما باید ترافیک و تعداد بازدیدهای سایت خود را به طور کامل بشناسید. برای مثال باید بدانید که در طول روز معمولاً چند کاربر از وبسایت شما بازدید میکند. اگر تعداد درخواستها بیشازحد باشد، میتوانید نتیجه بگیرید که سرور وبسایت اتک زده شده است.
- استفاده از هاست و سرورهای ابری
یکی از روشهایی کاربردی جهت جلوگیری از حملات DDOS، استفاده از هاست و سرورهای ابری است. سرورهای ابری از چندین سرور تشکیل شدهاند و یک فضای ابری را بهعنوان سرور یا هاست مجزا ایجاد میکنند، در این شرایط اطلاعات شما بهجای قرارگرفتن در یک سرور در چندین سرور قرار دارد که در نتیجه ازکارانداختن چندین سرور نیز کاری دشوار و تقریباً غیرممکن است.
- استفاده از فایروال
معمولاً اهداف بیشتر حملات DDOS ازبینبردن فایروال و دیوارهای امنیتی وبسایت است. چرا که در این صورت بهراحتی میتوانند به وبسایت شما نیوز کنند. پس بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق از فایروال های قدرتمند استفاده کنید. همچنین، برای امنیت بیشتر میتوانید از قراردادن تمامی اطلاعات در یک سرور خودداری کرده و فایلهای مهم را در چندین سرور قرار دهید.
تأثیر حمله DDOS بروی سئو سایت
حمله DDOS چه تأثیری بر روی سئو وبسایت دارد؟ همانطور که مطالعه کردید، حملات DDOS درخواستهای مکرر را به سمت سرور ارسال کرده و باعث ازکارافتادن سرور وبسایت میشود. ازآنجاییکه تعداد بازدیدهای سایت بر روی امتیاز سئو مؤثر است، اگر وبسایت شما زمان زیادی را درگیر حمله DDOS بوده و در دسترس نباشد، گوگل این شرایط را بهعنوان یک مشکل جدی تلقی کرده که در نتیجه امتیاز سئو وبسایت شما کاهش مییابد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است علاوه بر روشهای گفته شده، از متخصصین امنیت نیز بهره گرفته و وبسایتتان را در برابر حملات مقاوم کنید.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم تا پاسخ دقیقی برای سؤال حمله DDOS چیست ارائه دهیم. همانطور که مطالعه کردید، DDOS Atack یکی از رایجترین حملاتی که است هدف آن ازکارانداختن سرور وبسایت است. این حمله توسط چند ماشین و IPهای مختلف انجام میشود که تقریباً میتوان گفت ردیابی آن غیرممکن است. حملات DDOS میتوانند به طور کامل عملکرد یک سرور را دچار مشکل کرده و وبسایت موردنظر را از دسترس خارج کنند. برای جلوگیری از این اتفاق در این مقاله روشهایی را اشاره کردیم که در کنار بهرهگیری از متخصصین امنیت، میتوانند کمک خوبی به شما در برابر حملات DDOS باشند.
بدون دیدگاه