وردپرس چیست؟ طراحی سایت بدون کدنویسی را تجربه کنید!

by | 1401/06/04 | طراحی سایت, وردپرس

وردپرس چیست؟ راه اندازی سایت بدون کدنویسی را تجربه کنید!

طراحی سایت بدون کدنویسی امروزه برای بسیاری یک دغدغه به شمار می‌آید. بهتر است بدانید که سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMSهایی مثل وردپرس که تحت وب هستند می‌توانند برای طراحی سایت بدون دانش کدنویسی بهترین گزینه باشند. به‌هرحال وردپرس مزایا و ویژگی‌های کاربردی بی‌شماری دارد و فرایند بسیار ساده‌ای را می‌طلبد که همین امر به محبوبیت آن ختم شده است. با آموزش‌های آنلاین شما می‌توانید طراحی با وردپرس را از صفر و به سادگی بدون کوچک‌ترین دغدغه‌ای فرا بگیرید. البته نباید گول تبلیغات را بخورید و تنها از سایت‌‌های معتبر در این زمینه استفاده کنید. به هر حال در دنیای امروز دانش و فناوری حرف اول را می‌زند، اما در برخی از شرایط می‌توان از راهکارهای ساده‌تر استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر برای طراحی سایت بدون در نظر گرفتن دانش کدنویسی در ادامه همراه ما باشید.

WordPress چیست؟

بهتر است در ابتدا به این سؤال پاسخ دهیم که وردپرس چیست؟ طراحی سایت بدون کدنویسی چگونه ممکن است؟ سیستم مدیریت محتوای وردپرس امروزه بسیار مورد کاربرد قرارگرفته است. وردپرس یک نوع پلتفرم تحت وب نامیده می‌شود که به‌سادگی از طریق این محیط می‌توانید به راه‌اندازی یک وب‌سایت بپردازید. پنل مدیریتی وردپرس بسیار ساده است و شما می‌توانید بدون دانش کدنویسی قسمت‌های مختلف وب‌سایت خود را مدیریت کرده و بخش‌هایی را به آن اضافه یا از آن حذف کنید.

امروزه بسیاری نام WordPress را به‌اختصار WP می‌شناسند. همچنین وردپرس قابلیت تبدیل یک وب‌سایت ساده به یک وب‌سایت فروشگاهی جامع را ممکن می‌سازد. زبان برنامه‌نویسی وردپرس PHP است و شما با آشنایی با HTML، CSS و PHP می‌توانید به راحتی هر نوع تغییر دلخواهی را در وب‌سایت وردپرسی خود ایجاد کنید. راه‌اندازی وردپرس نیز بسیار آسان و سریع است. به طوری که می‌توانید در عرض ۵ دقیقه وب‌سایت وردپرسی خود را راه‌اندازی کنید و از امکانات پایه‌ی آن استفاده کنید.

طراحی سایت بدون کدنویسی امکان‌پذیر است؟

قطعاً با تکنولوژی‌هایی که امروزه برای راحتی کاربران در اختیار داریم، شما می‌توانید به طراحی سایت بدون کدنویسی بیاندیشید. زمانی که شما از وردپرس استفاده می‌کنید، خود یک طراحی جدید را انجام نمی‌دهید. بلکه از طراحی‌های از پیش‌آماده شدهٔ وردپرس استفاده می‌کنید که البته تغییر و یا شخصی‌سازی بخش‌های مختلف آن نیز ممکن است. سیستم‌های مدیریت محتوا یا همان CMS که وردپرس از معروف‌ترین آن‌هاست، به گونه‌ای از پیش طراحی‌شده هستند که فرایند‌های کدنویسی را بسیار کاهش دهند. بدون اغراق یکی از بهترین و خارق‌العاده‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس و فروشگاه‌ساز معروف آن، ووکامرس است.

امکان توسعهٔ وردپرس با کدنویسی وجود دارد؟

متن‌باز بودن وردپرس یکی از مزایای اصلی آن است و شما می‌توانید با استفاده از توابع از پیش‌آماده‌شدهٔ مختلف در آن و بهره‌مندی از مستندات قدرتمند این پلتفرم، به راحتی تغییرات مد نظر خود را در گوشه گوشهٔ سایت خود اعمال کنید. این تغییرات می‌تواند در نحوهٔ نمایش بخش‌های مختلف صفحات سایت، دستکاری در نوع عملکرد توابع، چیدمان منوها، نحوهٔ نمایش مطالب و هر امکان دیگری باشد که در ذهن خود آن را می‌پرورانید. وردپرس با استفاده از Action و Hookهای قدرتمند خود، دست توسعه‌دهندگان را برای پیاده‌سازی امکانات مختلف باز گذاشته تا بتوانند در کنار امکانات از پیش‌آماده‌شدهٔ وردپرس، نیازهای اختصاصی خود را نیز پیاده‌سازی کنند.

دلایل انتخاب وردپرس

یکی از دلایل مهم انتخاب وردپرس، رابط کاربری بسیار آسان آن است که موجب می‌شود کاربر با راحتی بتواند با بخش‌های مختلف وب‌سایت خود ارتباط برقرار کند. کار با پنل وردپرس به‌هیچ‌وجه سخت و دشوار نیست. نمایی که برای کاربر قابل‌مشاهده است، قالب وب‌سایت نامیده می‌شود و بخش مدیریت نیز وظیفهٔ نحوه‌ٔ نمایش این قالب را برعهده دارد. بهتر است بدانید که یکی از ویژگی‌های اصلی وردپرس این است که شما به هزینه و زمان زیادی برای راه‌اندازی وب‌سایت خود نیاز ندارید و یکی از روش‌های اصلی برای طراحی سایت در سریع‌ترین زمان، قطعاً استفاده از وردپرس است.

ازجمله دلایلی که از وردپرس برای راه‌اندازی سایت بدون اینکه دانش کدنویسی لازم باشد، استفاده می‌کنند این است که شما از این طریق می‌توانید به ساخت فروشگاه اینترنتی هم‌فکر کنید.

برای توسعه‌ی بخش‌های مختلف و اضافه کردن امکانات جدید نیز پلاگین‌ها در وردپرس از کاربردی‌ترین ابزار هستند و قدرت این پلتفرم را صد چندان می‌کنند.

قابلیت‌های وردپرس

اولین قابلیت وردپرس برای طراحی سایت بدون کدنویسی، رایگان بودن آن است. شما انواع وب‌سایت را به‌سادگی با وردپرس می‌توانید طراحی کنید. سایت‌های فروشگاهی، شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های شرکتی و خبری همگی جزء انواع گوناگونی هستند که به‌راحتی بدون نیاز به کدنویسی می‌توانند به‌واسطهٔ وردپرس طراحی شوند. در این میان، افزونه‌های وردپرس قطعاً هر نوع نیاز شما را رفع می‌کنند و امکانات فوق‌العادهٔ جدیدی را به وب‌سایت اضافه می‌کنند.

خرید دامنه و هاست، الزامات اولیهٔ یک وب‌سایت

همان‌طور که گفته‌شد طراحی سایت بدون کدنویسی نیز ممکن است. دراین‌بین، شما بهتر است بدانید که خرید دامنه نیز موضوع بسیار مهمی است. دامنه نامی است که شما برای وب‌سایت خود انتخاب می‌کنید. مثلا ما دامنهٔ webatsign.com را برای معرفی کسب و کار خود برگزیدیم. در زمان انتخاب نام مهم است که نامی که انتخاب می‌کنید با نوع فعالیت شما همخوانی داشته باشد. هاست نیز در درجهٔ بعدی موردی ملزم برای راه‌اندازی سایت است. محتواهای متنی و تصویری در فضایی به نام‌هاست نگهداری و بارگذاری می‌شوند و هرچه قدر به کیفیت‌هاست توجه بیشتری داشته باشید، قطعاً در آینده با مشکلات کمتر و سرعت لود بیشتری روبه‌رو خواهید شد. زبان برنامه‌نویسی وردپرس PHP است و شما می‌توانید از انواع هاست وردپرس، هاست لینوکس و هاست ووکامرس برای بارگذاری وب‌سایت وردپرسی خود استفاده کنید.

ویژگی‌های قالب آمادهٔ وردپرس

برای طراحی سایت بدون کدنویسی باید به ویژگی‌های اصلی قالب سایت توجه بیشتری داشته باشید. حالت طراحی ریسپانسیو یا واکنش‌گرا ازجمله ویژگی‌های قالب‌های محبوب وردپرس است. همچنین در صورت استفاده از قالب‌های محبوب‌تر که آپدیت‌های مداومی را ارائه می‌دهند، بارگذاری صفحات با سرعت بسیار بیشتری انجام می‌شود که این خود می‌تواند به تجربهٔ کاربری بهتر کمک کند. ظاهری فوق‌العاده جذاب و مشتری‌پسند یا طراحی ساده و در عین حال بسیار خاص را می‌توان از دلایل اصلی محبوبیت قالب‌های وردپرسی در نظر گرفت. شما همچنین می‌توانید از قالب‌های چند منظوره برای راه‌اندازی وب‌سایت در موضوعات مختلف از جمله وب‌سایت‌های شرکتی، پشتیبانی امور مشتریان، غذا و رستوران، هتل و مسافرت، بلاگری، پزشکی، تجارت الکترونیک و بسیاری از موارد این‌چنینی دیگر استفاده کنید.

در هنگام استفاده از قالب وردپرس رایگان باید به این نکته دقت داشته باشید که برخی از آن‌ها دارای امکانات ساده هستند و برای استفاده از امکانات بیشتر لازم است نسبت به نصب افزونه‌های قدرتمندتر اقدام کنید. البته در هنگام استفاده از قالب‌های چند منظوره یا اختصاصی، در اکثر اوقات افزونه‌های مورد نیاز در هنگام نصب قالب به‌صورت خودکار نصب می‌شوند یا تنظیماتی را به شما نمایش می‌دهد تا مطلع شوید که چه افزونه‌هایی برای کارکرد بهتر این قالب مورد نیاز است.

بخش‌های مختلف پنل مدیریتی وردپرس

پیشخوان: اولین بخش مهمی که در پنل مدیریت وردپرس وجود دارد، پیشخوان است که داشبورد اصلی و بخش به‌روزرسانی‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد.

نوشته‌ها: بخش مهم دیگر بخش نوشته‌ها است که می‌تواند برای مدیریت و بارگذاری مقاله‌ها به شما کمک کند. نوشته‌ها، افزودن نوشته، دسته‌ها و برچسب‌ها هرکدام در بخش نوشته‌ها رؤیت می‌شود که در این قسمت می‌توانید مطالبی که قبلاً منتشر کرده‌اید را نیز ویرایش کنید.

رسانه: بخش مهم دیگر که در پنل مدیریتی وردپرس مشاهده می‌کنید بخش رسانه‌هاست. مجموعه‌ای از عکس، ویدیو و فایل‌های چندرسانه‌ای که قبلا در پنل وردپرس خود آپلود کرده‌اید در این قسمت قابل دسترسی هستند. همچنین می‌توانید پرونده‌های رسانهٔ بیشتری را به وب‌سایت خود اضافه کنید. در این قسمت امکانات ویژه‌ای برای ویرایش تصاویر و فایل‌های رسانه در اختیار شما قرار گرفته تا به راحتی و بدون نیاز به کدنویسی بتوانید فایل‌های خود را ویرایش کنید.

برگه‌ها: بخش برگه‌ها را نیز نادیده نگیرید، معمولاً صفحاتی مانند دربارهٔ ما و تماس با ما که تغییرات کمتری دارند، در قسمت برگه‌ها تعریف می‌شوند. در این بخش می‌توانید انواع صفحات دلخواه از جمله Landing Pageها را به وب‌سایت خود اضافه کنید.

دیدگاه‌ها: بخش پنجم به دیدگاه‌ها اشاره دارد که کاربران می‌توانند نظرات خود را در مورد مطالب منتشر شده به سایت شما ارسال کنند و از شما از این بخش می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید که کدام‌یک برای دیگران به نمایش درآید، کدام‌یک جزء کامنت‌های Spam محسوب می‌شود و کدام‌یک از آن‌ها باید حذف شود.

نمایش: تنظیمات قالب و پوستهٔ سایت را نیز به عنوان یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌ها باید بشناسید که در آن می‌توانید انواع قالب‌های مختلف وردپرس را آپلود، نصب و یا به‌روزرسانی و مرور کنید.

افزونه‌ها: قسمت افزونه‌ها برای توسعهٔ امکانات وردپرس به شما کمک می‌کند و با استفاده از افزونه‌های مختلف که به پلاگین‌ها نیز معروف هستند، می‌توانید امکانات خارق‌العاده‌ای را به وب‌سایت خود اضافه کنید. کافی‌است در مورد پلاگین‌های کاربردی وردپرس جستجویی در اینترنت داشته باشید تا متوجه شوید کدام پلاگین در کدام قسمت می‌تواند امکانات جدیدی را برای شما خلق کند.

کاربران: این بخش مدیریت کاربران وردپرسی را برعهده دارد. اگر شما تمایل به راه‌اندازی سیستم عضوگیری، چند مدیریتی، چند‌نویسندگی و… را در وب‌سایت خود داشته باشید، این بخش در افزودن و ویرایش جزئیات کاربران سایت شما به یاریتان خواهد آمد.

ابزارها و تنظیمات: بخش ابزارها و تنظیمات نیز امکاناتی را در اختیار مدیر سیستم قرار می‌دهد تا بتواند تنظیمات اصلی بخش‌های مختلف سایت مثل زمان، زبان، ساختار لینک‌ها، نوع نمایش مطالب و کامنت‌ها و… را تنظیم کند.

دریافت مشاوره برای طراحی سایت

درست است که طراحی سایت بدون کدنویسی امکان‌پذیر است، اما توصیه ما به شما این است که از یک شرکت معتبر و متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا شما را قدم به قدم در رسیدن به بهترین نتیجه و هدف همراهی کند. امروزه مشاوره‌های آنلاین بهترین گزینه برای انتخاب هوشمندانه و صحیح هاست و دامنهٔ‌ مناسب با کسب و کار شماست. برخی از افراد با عدم توجه به مشاوره‌های لازم حتی بدون نیاز به دانش کدنویسی با مشکلات ریز و درشت بسیاری در هنگام نصب وردپرس روبه‌رو می‌شوند؛ چرا که وردپرس نیز راه و روش خاص خود را دنبال می‌کند و شما باید با یک سری نکات به ظاهر کوچک آشنایی مختصر و مفیدی داشته باشید، در غیر این صورت با مشکلات بسیاری رو‌به‌رو خواهید شد.

مشاورین و متخصصین وب@ با تسلط بالا بر نیازهای اقشار مختلف و کسب و کارهای گوناگون می‌توانند نیازهای شما را بررسی کرده و بهترین راه‌کارها را در اختیار شما قرار دهند تا با کوتاه‌ترین مسیر بتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید و از ضررهای مالی و زمانی آزمون و خطا کردن دور بمانید.

سخن پایانی

هر آنچه در مورد وردپرس و طراحی سایت بدون کدنویسی لازم بود را بیان کرده‌ایم. بهتر است بدانید که در حال حاضر دیگر کمتر کسی از دنیای وب بی‌خبر است و کسب و کار خود را در بین صفحات وب به نمایش نمی‌گذارد. به همین دلیل اگر دانش کافی کدنویسی برای طراحی سایت شما را در تگنا قرار داده است، می‌توانید از وردپرس استفاده کنید. بدون اغراق وردپرس بهترین گزینه در این بین، به‌شمار می‌آید. شما با کمترین هزینه و در سریع‌ترین زمان می‌توانید به راه‌اندازی سایت خود اقدام کنید. البته دریافت مشاوره از افراد ماهر و باتجربه را نیز از یاد نبرید.

5 Comments

  1. ستایش جلیلی

    ممنون از مقاله ی خوبتون. وردپرس واقعا یکی از سیستم‌هاییه که منو نجات داد و خیلی از هزینه های گزاف جلوگیری شد وقتی میخواستم سایتمو راه بندازم. البته همیشه به کسایی که میخوان بیان سمت وردپرس میگم که فکر نکنین با نصب یه وردپرس همه چی تمام شد رفت. باید همیشه به روز باشه و یه متخصص کنارتون باشه

    Reply
  2. حسین داوری

    سلام. ببخشید توی وردپرس چطور میشه محصول اضافه کرد و فروخت؟ من میخوام فیلم آموزشی از کاشت گیاه بذارم روی سایتم ولی هرچی میگردم جایی برای محصول اضافه کردن نیست

    Reply
    • محمدرضا زمانی

      سلام. شما نیازه افزونهٔ ووکامرس رو روی وردپرستون نصب کنید تا قابلیت افزودن محصول به این سیستم اضافه بشه. پیشنهاد میشه مقالهٔ ووکامرس چیست رو روی وب‌سایتمون مطالعه کنید تا بیشتر باهاش آشنا بشید.

      Reply
  3. وردپرس

    بسیار عالی و کارآمد بود

    Reply
    • امید اجاقی

      سپاس از شما

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *