phpMyAdmin چیست؟ آشنایی با مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های phpMyAdmin

by | 1401/12/16 | هاست و سرور, وب‌سایت

phpMyAdmin چیست و چه کاربردی دارد؟ بدون شک، این سوال یکی از مهم ترین سوالات کاربرانی است که به تازگی وارد عرصه برنامه نویسی وب شده اند. هر شخصی که به تازگی وارد این فضا می‌شود با اصطلاحات متنوعی آشنا می‌شود که یکی از آن‌ها phpMyAdmin است. لذا در وهله اول می‌پرسد phpMyAdmin چیست؟

 در این راستا باید بگوییم phpMyAdmin یک نرم افزار است که زبان آن، php می باشد. مهم ترین قابلیت این نرم افزار، مدیریت پایگاه داده ای mySql است. این پایگاه، یکی از مهم ترین بخش‌های سایت‌های وردپرسی می‌باشد چرا که سبب ذخیره سازی انواع پست، صفحات، پیوندها و … می‌شود.

قابلیت‌های منحصر به فرد phpMyAdmin این امکان را به کاربران می‌دهد تا هرگونه عملی که می‌خواهند بر روی دیتابیس انجام دهند. از جمله ی این اعمال و کارها می‌توان به حذف یا تغییر فیلدها، پایگاه داده و … اشاره کرد. این ویژگی‌ها و قابلیت‌ها سبب شدند در حال حاضر، نرم افزار phpMyAdmin به یکی از محبوب ترین پلتفرم‌های رایگان منبع باز در دنیای وب تبدیل شود. نرم افزاری که سبب می‌شود کاربران بتوانند داده‌ها و اطلاعات طبقه بندی شده در پایگاه‌ها داده ای مثل MySQL و MariaDB را مدیریت کنند.

این نرم افزار، از ویژگی‌های منحصر به فرد دیگری هم برخوردار است. بنابراین اگر می‌خواهید بدانید phpMyAdmin چیست و چه ویژگی‌هایی دارد می‌توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

phpMyAdmin چیست

 ویژگی‌های phpMyAdmin چیست؟

بدون شک، امکانات و قابلیت‌های منحصر به فرد این نرم افزار سبب می‌شود در پاسخ به سوال ویژگی‌های phpMyAdmin چیست گزینه‌های متعددی بیان کنیم که عبارتند از:

  • یکی از مهم ترین ویژگی‌های این نرم افزار رایگان این است که به شما امکان هرگونه تغییر، ایجاد یا حذف پایگاه داده ای را می‌دهد. بنابراین شما می‌توانید به راحتی، جدول، ستون یا هر چیز دیگری را در دیتابیس، حذف یا ویرایش کنید.
  • این نرم افزار، قابلیت مدیریت دیتابیس‌های متنوعی مثل mysql و mariaDB را به کاربر می‌دهد.
  • با بهره گیری از ابزار GUI سبب می‌شود کاربران بتوانند هرگونه تغییری را در پایگاه داده ای مدیریت کنند.
  • قابلیت مدیریت همزمان چند پایگاه داده ای از دیگر ویژگی‌های مهم این نرم افزار است.
  • ایجاد و اضافه کردن جدول، سطر و ستون با این نرم افزار امکان پذیر است.
  • قابلیت بکاپ گیری و همچنین export و یا ایمپورت کردن از پایگاه داده ای از دیگر ویژگی‌های phpMyAdmin می‌باشد. الته باید این نکته را یادآوری کنیم که قابلیت بکاپ‌گیری فقط در فرمت‌های csv ،xml ، sql، pdf امکان پذیر است.
  • قابلیت مدیریت چندین سرور، مدیریت کاربر و جستجوی سراسری در تمام پایگاه‌های داده ای از شاخص ترین ویژگی‌های نرم افزار phpMyAdmin می‌باشد.
  • از دیگر ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به قابلیت مرور داده‌ها، اجرای نمایش داده‌‌های SQL، تهیه نسخه پشتیبان، وارد یا ارسال کردن داده‌ها در اکسل در قالب‌های متنوعی نظیر SQL ،CSV ،XML و قابلیت ذخیره سازی رمزهای عبور با امنیت بالا اشاره نمود.

مهم ترین پیش نیازهای نرم افزار phpMyAdmin چیست ؟

با توجه به این ویژگی‌ها که در هر نرم افزار رایگان متن بازی وجود ندارد نرم افزار phpMyAdmin به معتبرترین و محبوب ترین برنامه مدیریتی پایگاه داده ای تبدیل شده که عموما از آن در برنامه‌های تحت وب استفاده می شود. به همین دلیل، در حال حاضر، این نرم افزار به 72 زبان، ترجمه شده است و قابلیت پشتیبانی از هر دو پایه زبان یعنی راست نویس و چپ نویس را دارد.

از این رو، کاربران زیادی به دنبال استفاده از این نرم افزار هستند و می‌خواهند بدانند برای استفاده از آن به چه پیش نیازهایی احتیاج می‌باشد. در این راستا باید بگوییم نصب و راه اندازی این نرم افزار به مانند هر نرم افزار دیگری نیازمند پیش نیازهایی است تا بتوان بعد از نصب، کنترل و مدیریت پایگاه داده‌های مد نظر را در اختیار گرفت. برای مدیریت پایگاه داده ای توسط نرم افزار phpMyAdmin، پیش نیازهای زیر مهم می‌باشند:

  • ایجاد بستر مناسب برای نصب نرم افزار: بهترین بستر برای نصب این نرم افزار، بسترهایی هستند که قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل را دارند. لذا بسترهای ویندوز یا لینوکس برای نصب این نرم افزار، مناسب می‌باشند.
  • داشتن یک مرورگر وب: پیش نیاز دیگر برای اجرای این نرم افزار، داشتن یک رابط مرورگر وب است.
  • فراهم کردن زبان برنامه نویسی php: همانطور که اشاره نمودیم این برنامه به 72 زبان ترجمه و از هر دو پایه زبان، پشتیبانی می‌کند. لذا پیش نیاز بعدی، انتخاب زبان سمت سرور است.
  • وب ‌سرور Apache: نرم افزار phpMyAdmin نیاز به فضایی برای ذخیره فایل‌های خود دارد که این فضا از طریق وب سرور، تامین می‌شود.
  • انتخاب یک پایگاه داده: شما برای مدیریت برنامه‌ها نیاز به یک پایگاه داده ای دارید. لذا می‌توانید یکی از پایگاه‌های داده ای MySQL یا MariaDB را انتخاب کنید.

معرفی نسخه‌های phpMyAdmin

در حال حاضر، نسخه‌های متنوعی از این نرم افزار در بازار وجود دارد که عبارتند از:

  • phpmyadmin 3.0: این نسخه متعلق به سال 2008 است. اما به دلیل ضعف‌های امنیتی پیشنهاد می‌کنیم این نسخه را نصب نکنید.
  • phpmyadmin 3.5: از جمله ویژگی‌هایی که این نسخه به کاربر ارائه می‌دهد می‌توان به بهبود نظارت بر روی سرور MySQL، تم جدید، تکنولوژی AJAX و قابلیت synchronization برای همان کردن دو پایگاه داده اشاره نمود.
  • phpmyadmin 4.0: با اینکه در این نسخه، قابلیت synchronization حذف شده ولی کماکان امکان همسان سازی دو پایگاه داده وجود دارد و این قابلیت به دلیل وجود replication می‌باشد.
  • phpmyadmin 4.4: پیش نیازهای نصب این نسخه، PHP 5.3 و +MySQL 5.5 هستند. قابلیت Ajax در این نسخه، حذف، اما بخش‌های Recent و favorite table اضافه شده است.
  • phpmyadmin 4.6: این نسخه جدیدترین نسخه phpMyAdmin است که پیش نیاز نصب آن، PHP 5.5 می‌باشد.

مزایای phpMyAdmin چیست؟

از جمله مزایای این نرم افزار عبارتند از:

  • مهم ترین مزیت این نرم افزار این است که برای نصب شدن، تنها به یک سرور یا سیستم عاملی نیاز دارد که از مرورگر وب بهره‌مند است.
  • این نرم افزار از یک رابط گرافیکی برخوردار است که امکان مدیریت پایگاه داده ای را نسبت به ویرایشگر MySQL آسان تر می‌کند. این رابط گرافیکی، امکان اجرای پرسش‌‌های پیچیده SQL را فراهم می‌کند.
  • قابلیت پشتیبانی از نشانه‌گذاری سؤالات SQL، InnoDB و MySQLi را دارد

2 Comments

  1. مهسا دادفر

    سلام
    بانک های اطلاعاتی و جدول های ایجاد شده در MySQL در کجا ذخیره می شوند در php my admin؟

    Reply
    • محمدرضا زمانی

      درود بر شما
      خیر خود موتور پردازشی MySQL این جداول رو در فایل‌هایی در دیسک ذخیره می‌کنه. پنل phpMyAdmin برای مدیریت دیتابیس‌ها و جداول موجود روی سرور استفاده میشه که بدون استفاده از دستورات MySQL، در یک محیط گرافیکی به آسونی بتونید پردازش‌ها و عملیات مختلف مثل ساخت جداول. تعریف نوع داده‌ها، جستجو، حذف و اضافه کردن سطرها و.. رو انجام بدین.

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *